12 Temmuz 2014 Cumartesi

nba offseason - progresif nasreddin hocalı




bir gün hoca traş olmak için evden çıkıp berbere doğru yol alır. her zaman gittiği berberin kapalı olduğu görünce lebron james'in berberlik yaptığı sahil berberine gitmek zorunda kalır. el mecbur. lebron genç bir berber olduğundan hoca selamun aleyküm demek yerine msn dili kullanıp S.A. der girer içer. hoca S.A. deyince lebron'un aklına san antonio'ya kaybettikleri nba final serisi gelir, haliyle moral bozulur. o moral bozukluğuyla hoca'nın enseyi jiletle alırken yaralar. celallenen hoca madem san antonyo koyunca şaftın kayıyor berberlik yapma diyerek çıkışır lebron'a. lebron james'in diyecek sözü yok. hoca haklı. elindeki traş malzemelerini bırakır ve babasının evi cleveland'a dönmek üzere yola çıkar. babasının berber dükkanına uğrayıp onu tekrar kabul etmesini ister. zamanında onu evlatlıktan reddettiğini açıklayan babası eyvallah der, gel dükkanı devral. aslında zor zamanda evini terkeden bu eşşoleşşeği kabul etmesi pek doğru değil gibi gözükse de hem dükkanı  genç kuvvetli birine emanet etmek gerek hem de baba yüreği işte. fıkra'dan hisse: san antonyo 40 metreden bir çakar, baba evine gönderir.






nasreddin hoca berberden sonra çıkar, çarşıya doğru yola koyulur. eşeğine düz binmektedir. zira ters binerek sürme artistiği artık onu oldukça zorlamaktadır. zaten otobüslerde de ters koltuğa oturunca midesi bulanmaktadır hocanın. pazar yerine gelir, pazar yerine bak pazar yeri gibi kalabalık zheheheh diye kendi kendine espri yapar, sonra yaptığından utanır. chris bosh'u görür pazarda. görmüşken bi eğleneyim şunla diyerek yanına gider. yine S.A der. bosh'ın da yüzü düşer lebron'un olduğu gibi. "geçen lebron'un berber dükkanındaydım, masanın üstündeki dergide tepesi az kel, ihtiyar bir arjantinli senin üstünden smaç basıyordu hayırdır?" diyerek iyice insafsızlaşır. chris bosh, miami olarak seneye karizmayı toplayacaklarını söyler hocaya. "bizde lebron var wade var hem bileklerimi kessen kanım kırmızı-siyah-turuncu beyaz akar ucundan ateş çıkar". hoca lebron'un baba evine döndüğünü söyleyince bosh kendine yakışanı yapıp geri vitesi yapar. üzerine fiyatını yazıp pazarda yerini alır.  belki gider belki miami'de kalır. aklını hep ginobili alır. fıkradan hisse: djibril cisse. 




pazardan eve doğru giderken gregg popovich'e rastlar nasreddin hoca. bilen bilir popovich'le iyi anlaşırlar, birbirlerine saygıda kusur etmezler. zira ikisi de eski toprak. ayaküstü hoş bir sohbet ederken hoca seninde yaş biraz geçti deyince popovich daha bir kaç sene kontrol bende diyerek müjdeyi verir. yakışır der hoca. duncan'a selamlarını ileterek izin ister. eşeğine düz binerek evine doğru yola koyulur. 



*cenk erdem beylere selamlar


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder