27 Mayıs 2012 Pazar

kawhi leonard röportajı




daha evvel mirza teletovic ve matt bonner la röportaj yapmayı başaran ekibimiz son olarak bu sezon çok iyi bir çaylak sezonu geçiren kawhi leonard'la röportaj yaptı. okc serisi hazırlıkları sürerken bu röportaj için gregg popovich'ten izin almak zor olsa da türkiye'den götürdüğümüz şalgam suyu ile kendisinin gönlünü fethetmeyi başardık ve izni kaptık. sizi daha fazla bekletmeyip ayrıntılara geçelim:

............


röportaj teklifimizi kabul ettiğin için öncelikle teşekkürler kawhi. ilk olarak isminin nasıl telaffuz edildiğini bir de senden duyalım?

kuvay. çok kolay kuvay.

bu sene çaylak sezonunda çok güzel işlere imza attın. takıma hemen uyum sağladın. işlerin bu kadar iyi gideceğini bekliyor muydun?


kendime güveniyordum. ilk sezonumu san antonio spurs gibi bir takımda geçirmek de büyük avantaj oldu. hayat bazen iyidir ve iyiler hayatı bazen iyi yapar. (burda ne demek istedi anlamadık). ağabeylerim tim, manu ve tony çok yardımcı oldular. koçu da unutmayayım.

san antonio spurs yarın batı konferansı finalinde okc ile karşılaşacak? şansınızı nasıl görüyorsun? kimi tutacaksın savunmada bu seride?

okc de çok iyi takım. heyecan verici bir seri olacak. sonucu şimdiden kestirmek kahinlik olur. her şey parkede belli olacak. durant'i tutarım belki harden'ı. belki koç westbrook'u verir bana. belli olmaz. sorun olmaz.

spurs'ün yeni bruce bowen ı olacak diyorlar senin için? 


bu benzetmeden gurur duyarım ama bowen olmak kolay değil. stillerimiz benziyor ikimiz de iyi birebir savunmacılarız. ancak bowen çok özel bir adamdı. benzetilmek bile gurur verici bi şey.

sezon başlamadan evvel çok kötü şut attığın konuşuluyordu. ancak gördük ki aslında o kadar kötü değilsin. şutun zaten kötü değil miydi yoksa bu sene mi gelişme kaydettin?

 bu sene ilerleme kaydettim. san antonio spurs'te oynuyorsanız iyi şut atmak zorundasınız. antremanlardan sonra ekstra çalışıyorum buna. ama yine yeterli değil. daha iyi olmak zorundayım ve bu sezon gördüm ki daha iyi olmamak için hiç bi sebep yok. iyiye sebep olan etken, neden seni daha da iyi yapmasın. (burayı da tam anlayamadık)

hiç gülümsemiyor diyorlar sana?

gülümsediğim de oluyor ama duygularımı belli etmekten pek hoşlanmam.

bizim için bi kere gülümser misin?

hayır.

denize düşse matt bonner'ı mı kurtarırsın yoksa gary neal'ı mı?

ikisi de yüzme biliyor sanırım.

türkiye hakkında neler biliyorsun? biraz bizimle paylaşır mısın? 


türkiye jeopolitik konumu itibariyle çok önemli bir ülke. avrupa ile asya arasında köprü görevi görüyor. 3 kıtanın ortasında yer alıyor. genç ve dinamik bir nüfusu var. petrol ve doğalgaz kaynaklarının bol olduğu ülkelerle komşu. belki türkiye'de de var ama çıkarmasına izin verilmiyor. zengin bor madeni yatakları mevcut. teknolojide gayet iyisiniz. erke dönergeci çok heyecan verici bir buluş. ülkenizde 4 mevsim birden yaşanabiliyor. ancak tarım ve hayvancılığa daha fazla önem vermeniz gerekiyor. eskiden kendi kendinize yetebilen bi ülkeyken artık dışarıdan hayvan ve tarım ürünleri ithal etmek zorunda kalıyorsunuz. cari açık en önemli sorununuz. sıcak para girişiyle bunu çözmeye çalıştınız bi süre ama pragmatik bi çözümdü bu. türkiye yapısal sorunlarını çözdüğünde çok daha güçlü bir ülke olacak.

bizimle röpotaj yaptığın için çok teşekkürler kuvay. son olarak söylemek istediğin bi şey var mı türkiye'de ki spurs taraftarına?


şampiyon olmak için elimizden geleni yapacağız ve onları sevindireceğiz. bize güvensinler. sonuçta çabamızın adı san antonio spurs.


...............


not: bu röpotajın yapılmasında emeği geçen diğer blog yazarları paezbloyd ve trouble'a, yine amerika'da yaşayan ve bize teknik olarak yardımcı olan R.U (47) ye ve son olarak iki şişe şalgam suyuna tav olan koç gregg popovich'e teşekkür ediyoruz





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder